38 факта за Кейт за ЧРД №38 (ГАЛЕРИЯ)

Легенди
12:45 - 09 Януари 2020
6304
38 факта за Кейт за ЧРД №38 (ГАЛЕРИЯ)

На 9 януари е родена Кейт Мидълтън, една от най-известните британки, бъдеща кралица на Англия, любяща съпруга, модна икона, майка на 3 деца и пример за подражание за много жени по света.

Би Ти Ви представя 38 факта от живота й:

1. Цялото й име е Катрин Елизабет Мидълтън – второто й име е същото като първото на английската кралица – Елизабет.

2. Родена е в Рединг, графство Бъркшър, Англия.

3. Родена на 9 януари 1982 г., тя е с 6 месеца по-възрастна от съпруга си – британския принц Уилям.

4. Тя е висока 175 см и носи обувки 39-ти номер.

5. Бащата на Кейт е авиодиспечер, а по-късно и пилот от "Бритиш Еъруейс", а майка ѝ е стюардеса.

6. Като дете живее няколко години в столицата на Йордания Аман, когато баща й работи за "Бритиш Еъруейс".

7. Тя е най-голямото от трите деца в семейството. Кейт има брат – Джеймс, и сестра – Филипа.

8. Макар да е една от най-известните британки, през 2010 г. излиза информация, че във вените й тече кръвта на първия президент на САЩ Джордж Вашингтон, твърдят тогава от New England Historic Genealogical Society. Посочва се още, че тя е и родственица с британския режисьор Гай Ричи.

9. През 1987 г. родителите на Кейт основават фирма за кетъринг – Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита – бизнес, който превръща родителите на Кейт в милионери. Към днешна дата фирмата се оценява на 30 милиона британски лири.

10. И Кейт, и Пипа като малки помагали много в семейния бизнес, като позирали за модели на каталозите на фирмата за кетъринг.

11. Любимите спортове на Кейт са плаването, тенисът и хокеят.

12. Като ученичка участвала в пиеса, в която изпълнявала ролята на младо момиче, ухажвано от принц на име Уилям.

13. Като тийнейджърка си падала по принц Уилям и дори имала негови плакати, които били залепени по стените в стаята й.

14. Двамата се срещат през 2001 година, докато учат в университета „Сейнт Андрюс“ и живеят заедно като съквартиранти в къща с 4 спални.

15. Британските таблоиди измислят прякоря Waity Katie (чакащата Кейти), защото предложението за брак и годежа така и не идвали година след година.

16. Когато за първи път се запознала с принц Уилям, се изчервила цялата, споделя самата херцогиня в интервю след годежа им от 2010 година.

17. В същото това интервю Уилям пък заявява, че Катрин „има палаво чувство за хумор, което балансира връзката ни, защото моето чувсто за хумор е суховато.“

18. През 2005 година завършва висше образование със специалност история на изкуствата.

19. След това тя работи в британския ритейлър на дрехи Jigsaw като помощник-продавач.

20. През 2007 година в британските медии плъзва новината, че Уилям и Кейт са се разделили (фактът бива потвърден по-късно от двамата), а само три месеца след това – отново се събират.

21. По време на раздялата Кейт не си губи времето – присъединява се към изцяло женски отбор, с който тренират за преплаване на Ла Манша и всичко това с благотворителна цел. Малко по-късно обаче бъдещата херцогинята на Кеймбридж се оттегля от надпреварата, за да не привлича излишно медийното внимание.

22. Запознава се с кралица Елизабет II чак през 2008 година на сватбата на един от братовчедите на принц Уилям.

23. 29 април 2011 година – денят на сватбата им е обявен за национален празник и повече от 2 милиона души излизат по улиците на Лондон, за да се докоснат до кралската двойка.

24. На сватбения си ден през 2011 година Кейт спазила традицията да носи нещо старо, нещо ново, нещо назаем и нещо синьо. Старото е традиционният начин, по който се изработва дантелата за роклята й, новото – диамантени обеци, подарък от родители й, нещо назаem– тиарата от кралица Елизабет II, синьо – панделка в цвета, която била пришита дискретно към сватбената рокля.

25. Тоалетът за сватбения ден е струвал над 400 000 долара.

26. Едно от цветята в сватбения й букет се казва Sweet William, което е сладък жест на внимание към съпруга й.

27. Гримът за сватбата е дело на самата Кейт, след като тя взела няколко урока от професионален гримьор преди това.

28. След сватбата тя се сдобива с цели три кралски титли - херцогиня на Кеймбридж, графиня на Стратейн и баронеса на Карикфъргъс.

29. Макар на втората сватбена рокля на Кейт да не се обръща чак толкова голямо медийно внимание колкото на основната, тя е също толкова впечатляваща – по-изчистена откъм детайли, но достойна за херцогиня. И двете рокли са Alexander McQueen.

30. Две са и сватбените торти – едната от които е 8-етажна.

31. В интервю през 2017 година Кейт заявява, че харесва сериалите „Игра на тронове“ и „Вътрешна сигурност“.

32. На нейно име има кръстена орхидея.

33. Макар че харесва коне, оказва се, че тя е алергична към тях.

34. Тя е запален фотограф и винаги когато има възможност, снима. Официалните портрети на трите им деца с Уилям, с които обикновено се отбелязват рождените им дни, са нейно дело.

35. Кейт и Уилям имат и четвърто „дете“ – куче на име Лупо, което присъства на първия официален портрет на семейството след раждането на принц Джордж през 2013 година. То е сватбен подарък за херцозите от брата на Кейт – Джеймс.

36. През 2016 г. се съгласява да стане корица на британския Vogue за 100-годишнината на изданието.

37. Когато Уилям стане крал, тя ще бъде кралица – т.нар. кралица консорт – ще разделя със съпруга си социалния ранг и статут. Обаче няма да споделя кралските политически и военни правомощия.

38. Към днешна дата тя е патрон на повече от 10 благотворителни организации, повечето от които са ориентирани в помощ и грижа към децата.