399 терористи са ликвидирани при офанзивата в Северна Сирия

Убити са 10 цивилни

Актуални новини
10:38 - 12 Октомври 2019
2564
399 терористи са ликвидирани при офанзивата в Северна Сирия

Турските въоръжени сили ликвидираха "399 терористи" при офанзивата си в Северна Сирия, съобщи министерството на отбраната на Турция, цитирано от ТАСС.

В комюникето пише, че "операция "Извор на мира" продължава успешно източно от река Ефрат". При нея "бяха унищожени 399 терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) и Силите за защита на народа (СЗН)." По официални данни от началото на операцията в сряда са загинали и най-малко двама турски военни, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

10 цивилни бяха убити днес в турски градове при обстрел от сирийската страна на границата, предаде Франс прес, като се позова на местни медии. Осем души са загинали и 35 са били ранени при атака срещу Нусайбин. Порано бе съобщено за двама убити при обстрел по друг турски граничен град, Суруч. Нападенията бяха приписани на сирийската кюрдска милиция СЗН. С това общият брой на убитите цивилни в Турция от началото на операцията достигна 17.

Над 100 души бяха ранени, отбелязва Франс прес. Експлозия е отекнала близо до американски военен аванпост в Северна Сирия на фона на продължаващата размяна на огън между турската армия и кюрдски милиции. Няма пострадали американски войници, съобщи представител на въоръжените сили на САЩ, цитиран от Ройтерс.