4 ченгета пазят жената до Божков , Елена прочете обвинението с треперещи ръце

Новини
16:45 - 20 Февруари 2020
9689
4 ченгета пазят жената до Божков, Елена прочете обвинението с треперещи ръце

4 съдебни ченгета пазят в Спецсъда жената до Васил Божков Елена Динева, видя репортер на Lupa.bg. Тя бе доведена с белезници, които й бяха свалени едва когато трябваше да седне до адвоката си Трендафил Трендафилов.

На Динева е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от самия Васил Божков. Елена беше видимо притеснена и пребледняла, заради тежката драма, която изживява. 

Обвинената с треперещи ръце прочете акта на прокурорите, който й бе връчен от защитата. След като поиска чаша вода, мярката бе прекъсната. 

Елена Динева е дългогодишна спътница на Божков. Олигархът е разведен с единствената си законна съпруга Мая. 

Жената на милиардера бе арестувана на 30 януари при акция на силите на реда. Тогава тя беше задържана за помагачество в престъпната група, ръководена от хазартния бос.

След акцията в офисите на Божков през януари и след бягството зад граница, в телефонно интервю, босът на "Нове" обяви, че е в чужбина, призна, че се опасява за собствената си сигурност и тази на жена си. Самият той тогава обяви, че тя е била задържана, но нямала нищо общо с повдигнатите обвинения.

Снимка: Агнес Методиева