4 години затвор за четирима убийци на Костадин от Разград

Петият килър на починалия мъж е с 2-годишна присъда

Общество
17:31 - 07 Юли 2023
2221
4 години затвор за четирима убийци на Костадин от Разград

Апелативният съд във Варна наложи по-тежки наказания на петима подсъдими, нанесли побой на мъж, вследствие на който той е починал. Максим П., Еркан Е., Джем А. и Петър П. ще пребивават в затвора четири години, а Георги Г., вместо условно, ще изтърпи две години лишаване от свобода ефективно, съобщиха от Варненския апелативен съд.

През декември миналата година Разградският окръжен съд призна подсъдимите за виновни в това, че на 8 януари 2021 г. в Разград по непредпазливост са причинили смъртта на Костадин П., вследствие на умишлено нанесена на 20 декември 2020 г. средна телесна повреда. Първата инстанция определи условни наказания за петимата – по 2 години за Максим, Георги и Петър, а за Еркан и Джем – по 2 години и 8 месеца. Присъдата е обжалвана от частните обвинители – роднини на починалия и от Джем А. и Петър П.

Агресивното поведение на подсъдимите на публично място, довело до смърт, налага спрямо тях да бъдат взети по-крути мерки, категоричен е въззивният съдебен състав.

Обществеността не бива да счита, че такива деяния се поощряват, тъй като би довело до нови саморазправи. За да се пресекат подобни опасни явления в бъдеще, е нужно на подсъдимите да бъдат наложени по-тежки наказания, при това изтърпени ефективно. Георги Г. е нанесъл един единствен удар на жертвата. Затова и неговата санкция е в по-нисък размер, посочват от съдебната институция.

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.