42-ма мигранти спипани в бус край Нова Загора

Куриози
15:06 - 30 Ноември 2022
1337
42-ма мигранти спипани в бус край Нова Загора

Четиридесет и двама чужди граждани без документи са установени в бус със софийска регистрация при проверка на полицейски служители, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Сливен. Товарният автомобил с пловдивска регистрация е спрян за проверка късно през нощта в новозагорското село Караново. На място е изпратена дежурна оперативна група. 

Водачът на автомобила, който е български гражданин, е задържан на място. Той е отведен в районното управление в Нова Загора и остава в ареста с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Всички чужди граждани ще бъдат извозени и настанени в Центъра за временно настаняване на чужденци в град Любимец. 

Това е поредният случай с установени нелегални мигранти на територията на страната. Тази сутрин от МВР съобщиха за БТА, че при проведена вчера специализирана операция на отдел „Противодействие на незаконната миграция“ в Гранична полиция в София са задържани 11 незаконни мигранти от Сирия в апартамент в ж.к. „Люлин“. Арестувани са двама мъже от Бяла Слатина. 

Вчера полицията задържа микробус със старозагорска регистрация на Подбалканския път при карловското село Кърнаре с 23-ма мигранти, съобщи за БТА говорителят на областната дирекция на МВР Анелия Влакхинова. По думите ѝ е арестуван шофьорът на микробуса, който е български гражданин.