5 начина да освежите дънките си

Можете лесно да направите джинсите си да изглеждат по-елегантни като просто закачите някоя брошка с камъни

Стил
15:14 - 14 Септември 2021
3508
5 начина да освежите дънките си

Ако има задължителна дреха в дамския гардероб след малката черна рокля, то това са дънките. Те са изключително практични, могат да се носят през всеки сезон и да се комбинират както с обувки на ток, така и с кецове и маратонки. Това, което ги прави сред най-любимото парче дреха на дамите е тяхната адаптивност – може да бъдат носени в по-елегантен стил, в ежедневието и дори когато искате да сте спортни, а също така и когато сте уцелили точния си номер, са изключително удобни.

Още един плюс на дънките/джинсите е, че те съществуват в много вариации и можете да ги променяте, така че да изглеждат различни с времето. Ето няколко идеи какво да направите със старите дънки/джинси, чиято визия искате да промените:

Избелване

През последните години т. нар. „изтъркани“ дънки са тотален хит. Ефектът се постига с естественото им избледняване с течение на времето или пък можете да им помогнете като нанесете белина на определени места или потопите дънките в белина.

Намалете дължината

Ако искате свежа визия, можете да хванете ножицата и да промените дължината на дънките си, а най-хубавото е, че дори не ви трябва професионален шивач, защото не е нужно да слагате допълнителен шеф по ръба. Дори просто нарязани, те започват да се нищят по краищата и пак са секси и изглеждат сякаш така сте ги купили от магазина. Можете да скъсите дънките си до размер ¾, над глезените или да ги направите на къси джинси малко под дупето, всичко зависи от личните ви предпочитания и фигура.

Нарежете ги

„Скъсаните дънки“ са навсякъде! Най-често дамите ходят с „дупки“ в областта на коленете, бедрата или в задната част малко под дупето, така че да не се вижда бельото. Ако ги режете сами, бъдете доста прецизни и внимавайте да не изкарате бикините си на показ. Симетрията в дупките не е задължителна, въпрос на вкус, пише tialoto.bg.

Аксесоари

Можете лесно да направите дънките/джинсите си да изглеждат по-елегантни като просто закачите някоя брошка с камъни. Гръндж стилът се получава пък като сложите куп безопасни игли в различна форма и цвят една над друга по ръбовете на крачола или областта на коляното.

За спортно-елегантна визия по-масивните колани вършат чудесна работа. Или можете вместо колан да промушите цветен шал и да го вържете така, че да пада от едната страна на ципа ви.

Боядисване

Разбира се, ако не искате да експериментирате дръзко, можете просто да смените цвета на дънките си с подходяща специална боя или пък да боядисате само долната част в областта на ръба на крачолите и да получите интересен ефект.