6 града и села избират кметове на втори тур

Политика
09:38 - 10 Октомври 2021
2870
6 града и села избират кметове на втори тур

Втори тур на частичните избори за кметове на две общини и 4 кметства е насрочен за днес.

Кмет на община на балотаж избират днес в Стражица, където един срещу друг се изправят Йордан Цонев и Георги Бянов и двамата издигнати от инициативни комитети.

В община Калояново - област Пловдив на втори тур се състезават Виктория Михайлова - издигната от ГЕРБ-СДС и Пламен Николов от НФСБ.

За кметство в село Копринка, община Казанлък, на балотажа се изправят един срещу друг Зина Трифонова, издигната от партия ГЕРБ и Кенан Шакир Саид кандидат на ДПС.

В кметство Арчар, община Димово, балотажът е между Веселина Данаилова издигната от местна коалиция „Новото време“ и Георги Стоянов - кандидат на движение „България на гражданите“. В село Церово - община Благоевград кметът ще бъде избран между Иван Саков, издигнат от партия ГЕРБ, получил 122 действителни гласа на първия тур, и Искра Лефтерова Христова, зад която стои инициативен комитет и с резултат от миналата неделя 118 действителни гласа.

Във втори тур за кмет на кметство Аспарухово, община Левски, кандидатите са Милен Милев, издигнат от ПП АБВ и Ирин Игнатов от инициативен комитет.