7 години затвор за пиян шофьор, убил жена си в катастрофа

Книжката на виновния водач е отнета за 5 г.

Крими
16:11 - 24 Октомври 2019
1617
7 години затвор за пиян шофьор, убил жена си в катастрофа

Седем години и 4 месеца затвор е присъдата на 45-годишния В.В. за това, че причинил катастрофа, при която загина жената, с която живеел и средна телесна повреда на друг негов познат.

Съдът прие за съвместно разглеждане и гражданските искове на дъщерята и сина на починалата, всеки в размер на 100 000 лв.

Тежката катастрофа станала на 5 май тази година. В.В., жена му и негов приятел отишли в заведение, където той употребил голямо количество алкохол, въпреки че трябвало да шофира. Около 19.40 часа тримата решили да се приберат. Тримата живеели във варненския квартал "Владиславово". Движейки се по бул. "Света Елена" в посока бул. "Константин и Фружин", в близост до автобусна спирка, той загубил управление над автомобила и се блъснал фронтално в метален стълб. При удара пътникът на задната седалка полетял напред, при което затиснал с тялото си пътуващата на предната седалка жена, която в резултат на травмите от удара по- късно починала.
 
Водачът бил тестван на място с дрегер, който показал концентрация на алкохол в издишания въздух 2,94 промила. Пред съда той призна вината си. Съдът уважи искането на защитата на В.В. за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието "лишаване от свобода", което е наложил с 1/3. Затова шофьорът убиец ще лежи на топло 7 години и 4 месеца. Той няма да може да управлява автомобил за срок от 5 години.