70% от португалците: Роналдо резерва срещу Швейцария!

Въобще не ми хареса това, което направи Кристиано, коментира селекционерът на Порнтугалия Фернандо Сантош

Спорт
17:35 - 05 Декември 2022
1878
70% от португалците: Роналдо резерва срещу Швейцария!

В анкета на вестник "А Бола" 70% от португалците искат Кристиано Роналдо да не е титуляр срещу Швейцария, но е трудно да се повярва, че Фернандо Сантош ще се реши на подобна стъпка.

Португалия се изправя срещу швейцарците на осминафиналите на Световното първенство в Катар във вторник, а феновете надигнаха глас срещу голямата звезда Кристиано Роналдо.

Фернандо Сантош има качествени атакуващи опции като Рафаел Леао от Милан, Андре Силва от РБ Лайпциг и Гонсало Рамос от Бенфика, но е трудно да се повярва, че треньорът ще започне мача без Кристиано Роналдо в титулярния състав, въпреки че статистиката е срещу него.

Кристиано Роналдо не играе на най-високо ниво в Катар, в трите мача от груповата фаза отбеляза само един гол и то от дузпа, не записа нито една асистенция, имаше малко опасни центрирания и малко успешни дрибъли.

Наставникът на Португалия Фернандо Сантош отправи критики към Кристиано Роналдо за реакцията му при смяната по време на мача срещу Южна Корея. Нападателят показа раздразнението си, когато бе изваден в игра в 65-ата минута. Камерите го уловиха да казва: "Той бърза да ме смени".

След срещата всички от португалския лагер се опитаха да обяснят, че реакцията на Роналдо е била насочена срещу играч на Южна Корея. На днешната си пресконференция преди утрешния двубой срещу Швейцария от осминафиналите обаче Сантош промени позицията си.

"Нека разделим отговора на две. Веднага след мача говорих и казах нещо, което ще повторя и днес: на терена не чух нищо, бях прекалено далече и затова видях само как той спори с играч на Южна Корея. Дали гледах записа? Да. Не ми хареса, въобще не ми хареса. От този момент решихме нещата вътрешно в отбора. Всичко е изчистено сега мислим за мача утре. Всеки е концентриран върху мача", коментира Сантош.

Въпреки че е изяснил случилото се със самия Роналдо, треньорът отказа да потвърди, че нападателят ще е сред титулярите утре: "Казвам отбора в съблекалнята. Когато сме на стадиона, ще разберете състава. Те знаят това, така е от пристигането ни. Ще започна с отбора, който мисля, че трябва да играе. Правя така цялата ми кариера".

"Може след мача да се е оказало, че трябва да подходя различно, но правя така от 2014 г., когато пристигнах. Мисля само за доброто на Португалия и националния отбор. Темата "Роналдо" е приключена, решена е върте в отбора. Всичко е изяснено", допълни той.