8-годишен актьор поздрави колегите за Деня на театъра

Здравко Кънчев е най-младият в трупата на Варненския драматичен театър

Актуални новини
11:18 - 27 Март 2020
1451
8-годишен актьор поздрави колегите за Деня на театъра

8-годишният Здравко Кънчев, който е най-младият актьор от трупата на Варненския драматичен театър изпрати послание в навечерието на празника.

Здравко предаде посланието на пакистанския режисьор Шахид Надийм точно в полунощ на 26 март.

Малкият Здравко играе Момчето в култовата постановка на Явор Гърдев "Драконът" от Евгений Шварц.

"Понякога шеговито казваме, че тежките времена са добри за театъра. Не липсват нито предизвикателства, пред които да се изправим, нито конфликти, които да разрешим, нито статукво, което да подринем. И усещането е наистина като стъпване по въже. Търсене на баланс между забавлението и образованието, между изследването и изучаването на миналото и подготовката за бъдещето. Между творческата свобода и авантюристичните сблъсъци с властта. Между социално критичния и финансово стабилния театър. Между обръщането към масовата публика и желанието да бъдеш авангарден”, чете младият актьор.

Акцент в Посланието за Световния ден на театъра 2020, отправено от режисьора Шахид Надийм от Пакистан, е благородната роля на театъра да насърчава и мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната.

Изречено от един млад човек, това послание ще бъде по-въздействащо, убеден е актьорът и режисьор Стоян Радев, автор на online проекта "Театърът чете от вкъщи" на Варненския драматичен театър.

“Театърът има потенциал да бъде храм, а храмът - да бъде място за игра" - това е тазгодишното послание за Световния ден на театъра.