83-годишната Фей Дънауей се появи на червения килим в Кан

Култура
14:37 - 16 Май 2024
12721
83-годишната Фей Дънауей се появи на червения килим в Кан

Фей Дънауей пристигна на филмовия фестивал в Кан 2024. 83-годишната актриса от "Бони и Клайд" присъства на червения килим за премиерата на Furiosa: A Mad Max Saga на 15 май заедно със сина си Лиам Дънауей О'Нийл и неговата партньорка Маккинзи Рот.

Трогната от феновете, които я аплодираха, звездата отдели време да се приближи и да се ръкува с тях. Документалният филм на Дънауей с премиера на фестивала, озаглавен FAYE и режисиран от Лоран Бузеро, е първият пълнометражен документален филм за Дънауей и ще покаже ключови моменти от живота ѝ.

“Чрез тези размисли тя смело изследва лични открития — нейните борби с проблеми с психичното здраве и биполярно разстройство, семейната ѝ история и как интензивността на героите, които играе, все още влияе на това коя е тя днес”, гласи резюмето.

Документалният филм включва и интервюта с О’Нийл, Шарън Стоун, Мики Рурк и Джеймс Грей. След световната си премиера в Кан, FAYE ще дебютира по HBO и да ще се излъчва по Max.

Дънауей прави своя пробив с ролята на Бони Паркър във филма "Бони и Клайд" от 1967 г., която ѝ носи номинация за Оскар за най-добра актриса. След това играе в "Китайски квартал", "The Towering Inferno" и "Мрежата" - последният от които ѝ носи "Оскар".

Актрисата има общ син Лиъм с втория си съпруг, фотографа Тери О'Нийл, с когото се развежда през 1987 г. Първият ѝ съпруг е вокалистът на J. Geils Band Питър Улф, за когото е омъжена от 1974 до 1979 г.

През 1981 г. Дънауей участва в противоречивата биографична драма "Mommie Dearest" в ролята на актрисата Джоан Кроуфорд. Впоследствие тя се откровява за реакциите, последвали излизането на филма.

В интервю за списание People през 2016 г. Дънауей признава: "Мисля, че това обърна кариерата ми в посока, в която хората безвъзвратно ще имат погрешно впечатление за мен - а това е ужасно трудно да се преодолее. Трябваше да помисля повече, но понякога си уязвим и не осъзнаваш в какво се забъркваш. Жалко, че са сметнали, че трябва да направят такъв филм. Но не можеш да се срамуваш от работата, която си свършил. Взимаш решение и след това трябва да живееш с последствията."