9-годишно застреля вълк-рекордьор

Стрелбата предизвика сериозно възмущение сред международните активисти за правата на животните

Свят
20:30 - 04 Август 2023
8668
9-годишно застреля вълк-рекордьор

Вълк, за който се смяташе, че е мигрирал на най-далечното разстояние записано някога, е бил застрелян от 9-годишно дете през април, съобщи ДПА, позовавайки се на държавния унгарски телевизионен канал.

В сряда полицията арестува бащата на момчето, който е ловец. Той е заподозрян като отговорен за стрелбата, заедно с още един мъж, който е придружавал детето в деня на стрелбата.

Уебсайтът на в. „Блик“ цитира представител на Главната прокуратура, който потвърди, че бащата, който е имал валидно разрешително, е дал на 9-годишното си дете ловното си оръжие, с което то е застреляло вълка преди четири месеца.

Стрелбата предизвика сериозно възмущение сред международните активисти за правата на животните през април, тъй като 2-годишният мъжки вълк от швейцарския кантон Граубюнден, известен като „M237“, е изминал разстояние от 1900 километра, преди да мигрира към Унгария през Южен Тирол и Австрия.

Рейнджъри в Граубюнден са оборудвали животното с GPS предавател. Сигналът му внезапно е изчезнал, когато младият вълк е достигнал унгарско село близо до словашката граница.