90% от учениците в Китай се завърнаха в класните стаи

Учебните заведения бяха затворени в продължение на осем месеца

Свят
12:19 - 23 Септември 2020
2886
90% от учениците в Китай се завърнаха в класните стаи

242 милиона са завърналите се в учебните заведения учащи в Китай, което е 90% от общия им брой. Това е знак, че образователната система е издържала на големия тест на фона на пандемията от COVID-19, заявиха от Министерството на образованието.

Това е и началото на един безопасен, нормален и цялостен есенен семестър, каза говорителят на Министерството Сю Мей на пресконференция вчера, добавяйки, че последната група ученици ще се върнат в класните стаи след почивните дни за Националния празник следващия месец.

Учебните заведения в Китай бяха затворени в продължение на осем месеца заради пандемията от новия коронавирус и учебните занятия се провеждаха онлайн. През септември учениците започнаха да се завръщат в класните стаи, а от студентите бе изискано да предоставят доклад за здравословното им състояние и отрицателен тест за нуклеинова киселина, за да им бъде разрешено да влязат в кампуса.

Според китайските здравни експерти, нормалното възобновяване на учебните занятия е доказателство за ефективността на мерките за превенция и контрол на заразата в Китай.