Китай показа как ще унищожи американска база (ВИДЕО)

САЩ
00:45 - 23 Септември 2020
4332
Китай показа как ще унищожи американска база (ВИДЕО)

Китайските военновъздушни сили публикуваха видео, на което се вижда атомните бомбардировачи H-6 да извършват симулирана атака срещу базата на американските военновъздушни сили „Андерсен” на американския тихоокеански остров Гуам, докато напрежението в региона продължава да нараства, съобщава "Ройтерс".

Видеото, публикувано в акаунта в Weibo на Народната освободителна армия, излезе, докато Китай проведе втори ден на учения близо до Тайван, за да изрази гнева на Пекин от посещението на висш служител на Държавния департамент на САЩ в Тайпе.

Гуам е дом на големи американски военни съоръжения, включително авиобазата, която би била от ключово значение за реакция на всякакъв конфликт в Азиатско-тихоокеанския регион.

Видеото с продължителност 2 минути и 15 секунди на китайските военновъздушни сили, придружено от тържествена, драматична музика като трейлър на холивудски филм, показва бомбардировачи H-6, излитащи от пустинна база. Видеото се казва "Богът на войната H-6K отива в атака!"

На половината път пилот натиска бутон и изстрелва ракета по неназована морска писта.

Ракетата удря пистата, като е показан сателитен образ, който изглежда точно като оформлението на „Андерсен”, въпреки че не е назована.

Музиката изведнъж спира, като се появяват изображения на треперене на земята, последвано от гледки от въздуха на експлозия.

"Ние сме защитниците на въздушната сигурност на родината; ние имаме увереността и способността винаги да защитаваме сигурността на небето на родината", написаха от Народната освободителна армия на Китай в кратко описание на видеото.

H-6 е участвал в множество китайски полети около и близо до Тайван според тайванските военновъздушни сили, включително тези от миналата седмица.

H-6K е най-новият модел на бомбардировача, който е базиран на съветския Ту-16 от 1950-те години.