АБСУРД: ДБ допуска нови разговори с ИТН

Борислав Сандов намекна за рокади в МС с участието дори на хората на Слави

Политика
10:43 - 14 Юни 2022
3153
АБСУРД: ДБ допуска нови разговори с ИТН

„Емоциите избуяха. За мен няма логично обяснение за действията за излизане от коалицията на ИТН. Трифонов принуди министрите на ИТН да напуснат правителството. Няма казус „Македония”. Решението зависи от парламента”. Това заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов, цитиран от Нова телевизия. И разкри, че не просто ДБ, от чиято квота е в изпълнителната власт, не смята да се оттегли от коалицията след дъното, което политиците удариха вчера, но и заговори за нови преговори със Слави-Трифоновата партия. 

„Ние като „Демократична България” сме последователни. Това е единственото възможно правителство в момента, в една доста трудна ситуация, предизвикана от външни фактори”, продължи Сандов. „Кабинетът трябва да покаже цялата картина и да остави НС да вземе правилното решение, според съвестта им, а не според емоционални предпоставки. Страната ни е в тежко положение, особено заради външните кризи”, коментира вицепремиерът.

Попитан дали е възможно Асен Василев да стане премиер, Сандов каза: „Това е разговор, който трябва да се проведе в рамките на коалицията. Не изключвам разговори и с ИТН”.

„Вероятно има начин правителството да бъде подобрено, подсилено”, каза Сандов.