Адел счупи рекорд в британската класация

Новият й сингъл "Easy On Me" регистрира рекордните 24 милиона стриймвания във Великобритания

Новини
13:56 - 23 Октомври 2021
1061
Адел счупи рекорд в британската класация

Певицата Адел се върна начело на британската музикална класация с най-високите показатели за последните пет години.

Новият й сингъл "Easy On Me" регистрира рекордните 24 милиона стриймвания във Великобритания в първата си седмица на пазара, както и 23 500 даунлауда. Според формулата на компанията, която съставя официалния чарт, това се равнява на 217 300 продажби - най-висока стойност след "Shape of You" на Ед Шийрън през януари 2017 г.

Парчето "Easy On Me" е първата песен в дългоочаквания четвърти албум "30" на Адел, който излиза следващия месец.

Звездата на поп музиката неотдавна каза пред "Вог", че е записала албума, за да помогне на осемгодишния си син да разбере защо тя и баща му са се развели.

"Easy On Me" е третата песен, с която Адел оглавява британската класация за сингли след "Someone Like You" през 2011 г. и "Hello" през 2016 г. До момента в платформата YouTube парчето има близо 104 милиона гледания.

В класацията за албуми триумфира "Music of the Spheres" на "Колдплей", който се превърна в най-бързо продаващия се албум тази година със 101 000 продажби. Това е девети поред албум номер едно на Великобритания за "Колдплей".

Междувременно тяхната "My Universe", записана в сътрудничество с кей-поп момчешката група Би Ти Ес, се изкачи с десет места до пета позиция в класацията за сингли.