Адвокатът на беглеца убиец Палчо: Закарах го до Белград за преглед

Каза, че може да замине за Истанбул, обясни Васко Стойков

Актуални новини
17:55 - 04 Декември 2023
3809
Адвокатът на беглеца убиец Палчо: Закарах го до Белград за преглед

Адвокатът на Люпчо Палевски – Палчо, заподозрян за отвличането и убийството на Ваня и Панче, откарал клиента си в Белград на преглед, тъй като той нямал превозно средство. Това разказа самият защитник пред "Телма".

Васко Стойков помогнал на Палевски да напусне страната, но той твърди, че не знаел нищо за убийствата на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски.

"Той ме помоли да го закарам до Белград, защото нямаше автомобил. Не знаех нищо по въпроса за убийствата. Знам само, че трябваше да иде до Белград, защото имаше записан преглед. Аз се върнах в Скопие, а той остана, защото прегледът му беше на следващия ден. Каза, че ако всичко е наред, ще се върне, а ако не е, ще замине за Истанбул. Когато се върнах, полицията правеше обиски", разказва адвокат Стойков.

След като разбрал в какво е заподозрян Палевски, защитникът му му изпратил съобщение да се върне и да даде показания. Той обаче не разкрива дали и какъв отговор е получил. Добави, че е разказал всичко на полицията, но оттогава няма връзка с Палевски, който освен клиент му е и приятел.

Ученичката от Скопие беше обявена за изчезнала на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище. В продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването й е довело до резултат. В късните часове на вчерашния ден от МВР съобщиха, че тялото на момичето е намерено простреляно в близост до Скопие.

По-късно стана ясно, че бащата на 14-годишната Ваня искал да вземе парите от апартамент, който майка й продала наскоро. За тази цел той наел петима души, които да отвлекат дъщеря им и да изнудват майката за парите.

Според установените доказателства именно Палчо е и организаторът на отвличането на Ваня, и човекът, който я е застрелял. Той е избягал първо към Белград, а след това в България и в момента се издирва.

Към момента няма данни мъжът, за когото се твърди, че е свързан с отвличането и убийството на 14-годишно момиче в Република Северна Македония, да е на българска територия. Това съобщиха от МВР. Няма данни той да е обявен за международно издирване, уточниха още от вътрешното ни министерство.  

Междувременно край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, обявен за изчезнал на 24 ноември. От полицията уточниха, че са арестувани трима от заподозрените за извършването и на двете убийства, а двама все още се издирват.