Адвокатът на Божков загадъчно пред Lupa.bg: Чакаме този месец да се случат някои неща

Ще се стигне и до обжалване на домашния арест, категоричен е Георги Гатев

Ексклузивно
13:35 - 05 Януари 2024
13436
Адвокатът на Божков загадъчно пред Lupa.bg: Чакаме този месец да се случат някои неща

"Все още не съм нито внесъл, нито подготвил молба за промяна на мярката "домашен арест" на Васил Божков. Чакаме до края на този месец да се случат някои неща, след което естествено че ще дойде времето да искаме и пълно освобождаване". 

Това каза загадъчно пред Lupa.bg защитникът на хазартния бос Васил Божков - Георги Гатев. В момента Черепа е под "домашен арест" с електронна гривна и самият той явно не бързал да иска пълно освобождаване. У дома той палел пура след пура и с интерес следял събитията в държавата. 

По непотвърдена информация, достигнала до Lupa.bg, се чака да паднат още обвинения срещу Васил Божков. Ако това се случи, адвокатът му ще има пълното основание да иска освобождаване. 

Бизнесменът Васил Божков е рекордьор по обвинения. Той имаше цели 19 по три досъдебни производства, включително и за подбудителство на три убийства. Както и вече втора година е с наложени санкции от САЩ по глобалния закон “Магнитски”.

Основната част от обвиненията засягат нарушения на Закона за хазарта, като прокуратурата твърди, че от 2014 г. не били платени такси за около 700 млн. лева. В следващите две години таксите бяха предмет на не едно и две административни дела. Божков твърди, че е изряден към хазната.

Той е обвинен и за ръководене на организирана престъпна група за държане и продажба на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани. Започват претърсвания в дома му на бул. “Васил Левски”, в Комисията по хазарта и в офиса му на ул. “Московска”. Дни наред полицията вади от сградите артефакти, картини, ценни предмети.

Божков беше разследван задочно и за престъпления по глава първа от Наказателния кодекс - престъпления срещу републиката. Това дело беше, че е финансирал протестите през 2020 г. срещу Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха обвинени и прекараха известно време в ареста негови близки, както и бизнеспартньори.

Междувременно Божков пусна "актуална снимка" с брада, която обаче се оказва, че не съвсем актуална, защото на заден фон се вижда зелена лятна растителност.

Наблюдателни хора веднага попитаха как Черепа е под домашен арест, а зад него се виждат раззеленени дървета.

"ЧНГ. Да е мирна и свободна", написа във Facebook Божков и публикува снимка, на която позира с пура в уста.