Адвокатът на Миню Стайков пред Lupa.bg: Обвинението е разколебано

Новини
12:20 - 10 Февруари 2021
4783
Адвокатът на Миню Стайков пред Lupa.bg: Обвинението е разколебано

"Обвинението срещу Миню Стайков на този етап е силно разколебано. Така виждам нещата и това е само моето мнение".

Това заяви пред Lupa.bg адвокат Анна Попова, която успя да извоюва свободата на бизнесмена, изкарвайки го от затвора под домашен арест.

Опитният юрист показа ясно, че ще защитава клиента си с мотиви в съдебна зала, а не с изявления в медиите. Анна Попова отказа да коментира дали скоро ще иска промяна на мярката на Миню Стайков в по-лека. Lupa.bg научи обаче, че алкохолният бос ще направи всичко възможно да получи пълна свобода, много преди да приключи делото му. В момента Миню Стайков е под домашен арест с електронна гривна на ръката, която следи всяко негово движение.

Хора твърдят, че делото срещу влиятелната личност е образувано заради нарушени бизнес интереси, защитата му обаче категорично отказва да коментира подобни факти.

Според прокуратурата, той е лидер на организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокуратурата внесе в Апелативния специализиран наказателен съд 117 тома материали само по повод мярката за неотклонние на Миню Стайков, шурея му Белун Хазърбасанов и карнобатския кметски син Иван Димитров.

Тримата бяха задържани след масиран удар на прокуратурата, Националното следствие, ГДБОП и данъчните срещу обекти и офиси на контролираните от Стайков "Винпром Карнобат", "СИС индъстрийз" и "Топаз мел".