Ахмед Доган със специално обръщение към Карадайъ на празника на Руен

Цялата парламентарна група на ДПС уважи събитието

Новини
16:49 - 28 Май 2023
4778
Ахмед Доган със специално обръщение към Карадайъ на празника на Руен

Има ли трусове в ДПС? Този въпрос си задават от доста време избирателите на партията. Причината е, че лидерът Мустафа Карадайъ не се появява на честванията на т.нар. майски събития в общини, управлявани от кметове на Движението. Той се опита да опровергае тези спекулации именно от Руен, където днес отбелязват своя празник.

Цялата парламентарна група на ДПС, начело с Карадайъ, се появи в общината, за да покажат, че партията е обединена и няма никакви проблеми.

Почетният председател Ахмед Доган е изпратил и поздравителен адрес, който по-скоро е послание към лидера Карадайъ, отколкото към Общината по случай празника.

"Уважаеми, г-н председател, скъпи депесари, преди всичко искам да Ви поздравя във връзка с майските събития през 1989 г. 

Вашият политически кураж, борбата ни за основните права и свободи на човек, положи началото на демокрацията в България. Поздравявам Ви за вашата всеотдайност и решимост. 

Второто, което искам да споделя с вас, са моите тревоги и притеснения от най-новите изкривени форми на демокрацията в България. 

Има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата. Една от техните мишени на тази разрушителна дейност отново е Движението за права и свободи и неговият председател г-н Мустафа Карадайъ. Искам ясно да заявя, че всяко посегателство срещу председателя на Движението за права и свободи е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. 

ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето, а нашият председател Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно. 

Благодаря ви за вниманието! Обичам ви! 
Винаги ваш Ахмед Доган", се казва в поздравителния адрес. 

И не само Ахмед Доган защити Карадайъ. Всички официални гости от партията в речта си изтъкнаха, че посегателството срещу лидера Карадайъ е посегателството срещу ДПС, цитира Флагман.