Акад. Денков: Връщането на мандата е оправдание за неприетите реформи

Защо партиите от лидерската среща не се коалират сега?, пита неуспелият кандидат-премиер

Новини
17:04 - 20 Януари 2023
1882
Акад. Денков: Връщането на мандата е оправдание за неприетите реформи

Важното е НС да приеме законите за плана за възстановяване, включваме и съдебната реформа. Във връщането на мандата в понеделник има логика, но от друга страна дава едно много добро оправдание да не бъдат приети най-важните реформи през следващите дни.

Това коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" по повод обявеното от БСП намерение да върне третия мандат на президента в понеделник.

Това, което се случи днес, е естествен завършек на това, което видяхме в началото на Народното събрание. Така, както първото гласуване беше свързано с избора на председател на НС от тези партии, така последователно по важните гласувания те бяха заедно - Изборния кодекс, днес смениха председателя на Сметната палата.

Събраха се заедно и казаха, че след следващите избори ще управляват заедно. За мен единственото, което остава е - добре, за какво ще правим тогава следващи избори? Ако те днес се врекоха, че ще работят заедно и ще правят правителство, защо не го направят сега, попита Денков, който бе номинацията на ПП за премиер във втория мандат, но също го върна на президента.