Актьорът Мангъров: Зорлем влизам в политиката

Политика
11:16 - 22 Февруари 2021
2551
Актьорът Мангъров: Зорлем влизам в политиката

Влизам в политиката по неволя. Така с доза театралност обясни своето място  листите на АБВ шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров по Нова телевизия.

„Тази криза изкара на показ някои много големи недъзи на нашето здравеопазване. Те са причината за това тежко протичане на кризата. Болниците се препълват с болни, които могат да се лекуват вкъщи. Хоспитализация се налага в много малко от случаите“, каза той, цитиран от Епицентър бг.

При влизане в парламента докторът увери, че потърси „разумни хора, с които да се съюзя и да намерим решение. Така не бива да продължава повече“, смята той.

Доц. Мангъров призова избирателите да отидат до урните: „Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните“, агитира Мангъров.

„Не са ме търсили от други политически партии. Аз съм приятел с премиера. Ние имаме някои различни виждания по основни въпроси, но това не ни пречи да бъдем приятели. Дали ще работим заедно е въпрос на преговори“, сподели той.

Доц. Мангъров напомни, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80% от населението на света премине през заболяването. „Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“.

„Който иска да се ваксинира, нека го направи. Няма проблем от моя страна, но го прави на своя отговорност, защото много иска, обича или защото много го е страх”.

Ако искат хората да променят нещо, трябва да излязат и да гласуват. Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните, призова доц. Мангъров.

Нужна е здравна реформа – трябва да се раздели заплащането на клиничните пътеки от това на лекарския труд. Така няма да има по-желани специалности. Трябва най-после да се построи тази АЕЦ. Трябва всички концесии да бъдат преразгледани и да се върнат на страната ни, а не да чакаме помощи от ЕС, разкри част от сферите, в които ще работи, ако е депутат, стана ясно от думите му.

По думите му ваксината на "Астра Зенека" би мога да се прилага и на хора над 65 г. В значителна част от европейските страни тя не се прилага, тъй като имат сериозни основания. Ние не смятаме така. Когато си поставяте ваксината вие подписвате информирано съгласие и така никой не носи отговорност за евентуални странични ефекти, посочи инфексионистът. Той каза, че не е ясно към момента коя е по-добрата ваксина.

„Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“. При всяка инфекция антителата намаляват, но клетъчната памет ще разпознава вируса, обясни той.