Актьори и музиканти канят на Шаро фест

Йоанна Темелкова събра приятели и колеги за благородна кауза - построяване на приют за бездомни кученца, звездният концерт е на Колодрума в Борисовата градина

Любопитно
11:05 - 30 Май 2022 (обновена)
6343
Актьори и музиканти канят на Шаро фест

"За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните", каза преди много години индийският духовен водач, известен пацифист и борец за човешки права Махатма Ганди. Сякаш следвайки този принцип на Ганди едни от най-обичаните млади български актьори и музиканти показаха, че имат големи сърца и за тях е важно да бъдат уважавани и обичани не само хората, но и животните.

По инициатива на актрисата Йоанна Темелкова артисти и певци подкрепиха една благородна кауза - построяване на приют за бездомни кучета и се включват в благотворителното събитие в Арена София - на Колодрума в Борисовата градина, наречено Шаро фест. То ще се състои на 10 юни, петък, и ще започне от 16,30 ч. с различни мероприятия.

Вечерта ще завърши с истински звезден концерт, в който ще вземат участие P.I.F., Владимир Михайлов и неговата рок група REWIND!, Орлин Павлов заедно с Ангел Дюлгеров (китара) и Богомил Енчев (барабани), Керана и Космонавтите, Cool Den, Филип Аврамов и Бог Рок. Почти всички от артистите, подкрепили каузата, се грижат с много обич за домашни любимци.

Актьорите и певците, ангажирани с Шаро фест, отправиха послания чрез социалните мрежи и приканиха повече хора да проявят състрадателност, като подкрепят  построяването на приют за бездомните четириноги. Зад идеята стои Фондация „Шаро - подай лапа на изоставените“, чиято дейност е изцяло посветена на бездомните животни. "Дойде време да построим ново убежище за шаровците, а именно приют, отговарящ на всички европейски стандарти, където спасените животинки да намират подслон и грижа, докато чакат своите семейства. Мястото, което целим да създадем, обаче, ще бъде нещо повече от приют – ще бъде дом!", споделят от "Шаро".

Йоанна Темелкова е съпричастна към бездомните кучета и с ентусиазъм участва в организирането на Шаро фест

Вход от сърце, казват организаторите. На входовете, както и на терена, ще има кутии за дарения и нека всеки сам си преценя.

От Фондацията обещават забавления за малки и големи, които стартират в 16,30 часа. Децата ще може да рисуват и да оцветяват, да се запознаят с малки кученца и да се снимат с тях, да гледат фокуси и да участват в игри с награди и изненади.

"В 17.30 ч. продължаваме с демонстрация по послушание и атрактивни номера, представени от Дария Иванцова и нейните невероятно талантливи и специално обучени кучета, забавни игри за по-големите, като за всички победители ще има награди", открехват вратата от Фондация "Шаро - подай лапа на изоставените“.

Кулминацията на вечерта ще е благотворителният концерт. "През цялото време ще имате на разположение барове за храни и напитки, а за доброто настроение ще се грижат страхотен водещ и един от най-готините Ди Джеи в София", добавят организаторите.

Музикантът и актьор Владимир Михайлов, цигуларката Михаела Ненова и тяхната група REWIND! сърцато се включват в благотворителния концерт в подкрепа на шаровците

"Приятели, за нас от REWIND!" е удоволствие да участваме в Шаро фест на Арена София (Колодрума в Борисовата) на 10.06. в подкрепа на Фондация "Шаро", за да подпомогнем изграждането на приют и да получат тези сто кученца адекватни условия за живот!", споделиха с ентусиазъм музикантите от рок бандата - Владимир Михайлов, Михаела Ненова, Мартин Профиров, Юрий Божинов и Мишо Шишков.

Актьорът и певец Орлин Павлов също ще пее за голямата цел - събирането на средства за изграждане на дом за бездомните кученца


"Приятели, каня ви на на едно специално събитие на 10 юни в подкрепа на пухчовците, които ежедневно спасяват хората от Фондация "Шаро" и заедно с Ангел Дюлгеров и Богомил Енчев ще подкрепим с музика на живо! Голямата цел е събирането на средства за изграждане на приют, дом за бездомните кученца! Елате да се забавляваме заедно и да помогнем на мъниците! Адмирации към Йоанна Темелкова за безкористната инициатива, огромния труд по организацията и случването на събитието в подкрепа на "Шаро", написа в социалните мрежи и талантливият Орлин Павлов.

И Ники Илиев не се поколеба да застане зад благородната кауза в защита на бездомните пухчовци

Към добрата кауза се присъедини и актьорът и режисьор Ники Илиев, който пък често публикува снимки със своя любим черен лабрадор. "Искам да ви поканя на едно много яко и смислено събитие - Шаро фест на 10 юни на Арена София (Колодрумът в Борисовата градина), за да подкрепим заедно Фондация "Шаро" в изграждането на приют за тези и други бездомни кученца", сподели Ники Илиев и също благодари на Йоанна Темелкова за страхотната инициатива.

Актрисата Искра Донова показа съпричастност и подкрепи Шаро фест

И актрисата Искра Донова подаде ръка на шаровците и чрез социалните мрежи също призова повече хора да се включат в инициативата. "Заставам с цялото си сърце, душа и куче зад тази кампания", сподели тя и похвали колежката си Йоанна Темелкова, че е машина за правене на добрини.

Силвия Петкова също покани хората да направят едно голямо добро

"Елате да направим едно голямо добро и да се позабавляваме", отправи покана и актрисата Силвия Петкова. "Браво на прекрасната Йоанна Темелкова за организацията и хъса, с който помага на тази кауза", сподели още Силвия.

Йоанна Темелкова откри Пърси на боклука и го приюти в дома си. Снимка: Личен архив


Йоанна Темелкова преди време подаде ръка на Фондация "Шаро" и помогна за организирането и популяризирането на Шаро фест 2022. Звездата от сериала "Братя" и съпругът й Мартин Гяуров се грижат за куче, което открили на боклука и го прибрали вкъщи. Те го намерили в гората край Искърското дефиле. Малкият Пърси, който преди 6 години дори не носил това име, бил изхвърлен в гористата местност. От страх се скрил до една кофа за боклук.

“Ние бяхме на вила в района и чухме вечерта скимтене на кученце”, разказа преди време чаровната актриса. “През нощта го оставихме да спи на двора. Казах на Мартин, че като се събудим сутринта, надали ще е там”, спомня си тя. Но сгрешила. Кутрето било точно, където го оставили – на една люлка. “Решихме, че няма как да го върнем при кофата, естествено”, казва Темелкова. Заедно с мъжа си го закарват на ветеринар в Самоков. Той погледнал зъбите на кучето и им казал, че е съвсем мъничко, на около 2 месеца. И така кутрето открило своите спасители и ги радва и до днес.
 

Снимки: Цветан Игнатовски