Актьори стават гидове зад кулисите на Народния театър

Първата специална обиколка в тайните „Зад завесата“ е на 18 ноември с Гергана Змийчарова

14:25 - 14 Ноември 2019
2995
Актьори стават гидове зад кулисите на Народния театър

Любими актьори от трупата на Народния театър „Иван Вазов“ ще влязат в ролята на гидове в разходките „Зад завесата“. Преди две седмици за първи път в историята си емблематичната сграда отвори врати за обиколки всеки понеделник за посетители, които искат да се запознаят отблизо със случващото се зад кулисите, на сцената, в гримьорните, гардероба и реквизита, както и да научат факти от богатата история на театъра.

От този понеделник, 18 ноември, заедно с титулярния гид на обиколките – архивистът Мария Даиева, част от актьорите също ще разхождат зрителите в потайностите на сградата.

Първата е една от младите актриси в трупата на театъра – Гергана Змийчарова. Тя ще очаква посетителите този понеделник, 18 ноември, в 10:00 и 11:00 часа, както и на 9 декември. Чаровната Илиана Коджабашева ще се срещне със своите почитатели на 25 ноември. Една от най-изявените актриси на театъра – Биляна Петринска, също ще сподели част от времето си със своите почитатели. Актрисата, която освен с таланта си на сцената е прочута и с прекрасния си глас, ще бъде гид на разходките на 2 декември.


Едни от най-добрите гидове сред актьорите – братята Дарин и Деян Ангелови, също ще се включат в някои от разходките в понеделниците до края на годината. Билетите за разходките всеки понеделник, които са с начални часове 10:00, 11:00 и 12:00 часа могат да се закупят на касите на театъра, а за групи над 15 човека записването е по имейл на адрес [email protected]. Цените са от 20, 25 и 30 лв., за ученици, студенти и пенсионери цената е 10 лв., а децата под 7 години влизат безплатно, но задължително с придружител.