Албена Павлова и Емил Марков се срещат в комедията "Непоправимо"

Спектакълът на Сливенския театър гостува в "Сълза и смях" на 27 май

Култура
18:27 - 20 Май 2019
7310
Албена Павлова и Емил Марков се срещат в комедията "Непоправимо"

Артистичното семейство Албена Павлова и Емил Марков се среща на сцената в комедийния спектакъл "Непоправимо" от Щефан Фьогел под режисурата на Владлен Александров. Австрийският драматург е вече познат на българската публика със своите забавни и пълни с неочаквани обрати творби.

Неговата пиеса „Бъбрекът“ има своята първа реализация на сливенска сцена под заглавие „Непоправимо“. На 27 май от 19 ч. в Театър „Сълза и смях“ ще се състои софийската й премиера и столичани ще могат да оценят по достойнство, както играта на добре познатите и обичани  актьори Албена Павлова и Емил Марков, така и на младите им колеги от сливенската трупа Таня Йоргова и Августин Демерджиев.

Щефан Фьогел споделя в един разговор на българска земя, че идеята за пиесата е взел от една новина - федералният президент на Германия е дал бъбрек на жена си. Авторът се запитал: способен ли е той на това? Задал същия въпрос на съпругата и на приятелите си. Останалото било просто „занаят“. И разказва за битките и проблемите в две приятелски семейства с ироничен поглед и приятелско намигане.


Фьогел е автор с изключителна рефлективност към съвременността и предлага пиеса за живота ни днес – забързан, устремен към материалния успех и  как го живеем, колко сме понякога жестоки в отношенията, друг път – лекомислени, трети път неглижираме брачните отношения. Една тежка ситуация в семейството може да покаже какъв е характерът на човека срещу теб и какъв си ти, имаш ли право на живот в това партньорство. Идеята е да подскажем, че трябва по-често да се вглеждаме в другия и категорично да сме готови да се жертваме за него в трудни, в жестоки моменти.


В тази постановка Албена Павлова и Емил Марков се завръщат след 30 години на сливенска сцена, където започна театралната им биография.

Преводът на пиесата е на известния езиковед проф. Владко Мурдаров. Сценограф е Иван Карев, а костюмите са дело на Весела Статкова.