Алексей Петров на разпит в спецпрокуратурата заради Прокопиев (СНИМКИ)

Бившата барета смята, че медийният бос е дал накъсо и трябва да се намесят психотерапевтите

Крими
13:45 - 09 Октомври 2019
10454
Алексей Петров на разпит в спецпрокуратурата заради Прокопиев (СНИМКИ)

Алексей Петров се яви днес на разпит в специализираната прокуратура преди заседанието в спецсъда по делото срещу него, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов и Кирил Топалов, обвинени в организирана престъпна група. По думите на бившия съветник в ДАНС и екс барета той е бил привикан на разпит заради небеизвестния медиен бос и олигарх Иво Прокопиев.

"Бях разпитан в качеството ми на свидетел за някаква заплаха по делото на Иво Прокопиев. Аз му желая здраве и кондиция, и да му върви вестничето, защото имам интерес мои приятели да си върнат огромни суми, към които той има отношение. Готов съм дори да съдействам и затова ми е интересно какви други хора ще бъдат разпитвани", обясни Алексей Петров, цитиран от Пик.


"Аз ще се въздържа да коментирам, но доколкото разбрах става дума за някакви притеснения за здравето на г-н Прокопиев. Аз му желая здраве. Той може да бъде полезен да бъдат възстановени парите. Нямаме бизнес отношения, но се познаваме", заяви Петров и не можа да каже защо разпитът е в спецсъда. Бившата барета допълни и че не е разбрал за какви притеснения става дума. 


"Разпитаха ме като свидетел прокурори от Специализираната прокуратура. Не ми изглеждаше да съм отправял пряко заплахи и не знам каква е съпричастността ми. Смятам, че г-н Прокопиев е дал накъсо и трябва да се намесят психотерапевтите", заяви Петров. Той каза, че е отговорил на няколко въпроса и от тях прави изводите, че вероятно има някакъв сигнал, в който е посочен с други хора, чиито имена чакал да научи с вълнение. 



Бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Виктор Михайлов и Антон Петров-Хамстера

Марчело Джотолов