Алексей Петров вдигнал мерника на Цветанов

Политика
19:17 - 05 Октомври 2020
13619
Алексей Петров вдигнал мерника на Цветанов

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров си е поставил за задача номер едно да изобличи Цветан Цветанов. По информация на Lupa.bg. той нямало да се откаже, докато не провали партията на „преоблечения” политик. 

Първият сигнал за това беше даден на учредителната конференция на „Републиканци за България”. На 27 септември над 200 служители на „Лев Инс“ се появиха на събитието и му връчиха протестна декларация. В нея те изразиха възмущението си от желанието на Цветанов да се върне в политиката.

„Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?... Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?”, бяха част от въпросите, които му зададоха хората на Алексей Петров.

Междувременно медиите, близки до Алексей Петров, са започнали да проучват финансирането на републиканец номер едно у нас. Те вече подхванаха темата за това откъде идват парите за новоизлюпената партия.

Още преди две седмици Lupa.bg информира, че основните спонсори на Цветан Цветанов не са кръгове от американската страна, а българските милионери от Чикаго братя Вълневи. Според слуховете обаче те не наливали собствени пари в партията на Цветанов, а влезли в ролята на негова касичка – в която той отдавна спестявал средства. 

През 2018 г. братя Вълневи продадоха телевизия Би Ай Ти за огромната сума от 30 млн. евро. Пак според слуховете точно с тези пари сега братята наливали финансовите инжекции на Цветанов. 

Враждата между Алексей Петров и Цветан Цветанов има десетгодишна история. Войната между двамата започна на 10 февруари 2010 г., когато вътрешният министър в първия кабинет на Бойко Борисов обяви, че МВР е стартирало операция "Октопод". Сред задържаните тогава 12 души е именно бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

Следващата година делото "Октопод" влиза в съда. Петров е подсъдим като лидер на организирана престъпна група за изнудване. След близо 8-годишна сага и размотаване из коридорите на Темида Алексей Петров е оправдан. Той обаче се зарича, че ще намери подходящ момент да си отмъсти подобаващо на Цветанов.