Алкохолен маратон: Рашфорд са напукал с текила

Нападателят на Манчестър Юнайтед пил в продължение на 12 часа, твърди сервитьорка

Спорт
14:16 - 30 Януари 2024
2282
Алкохолен маратон: Рашфорд са напукал с текила

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд си е организирал 12-часов запой с текила в Балфаст, след който е бил сложен да си легне с дрехите в три часа сутринта преди петъчната тренировка на отбора, която англичанинът пропусна с обяснението, че е болен.

Това е разказала от първо лице пред „Сън“ сервитьорка, която е обслужвала нападателя и неговата компания, след което е била поканена от него да се присъедини към партито. Според сервитьорката, чието име е Сара Адаир, Рашфорд не е спирал с текила шотовете и коктейлите и целта му очевидно е била да се напие.

„Не съм изненадана, че е пропуснел тренировката на следващия ден, като се има предвид колко късно си легна и колко бе изпил. Сигурно е знаел, че няма да бъде в състояние да играе футбол“, разказва Сара, която обяснява как е приела предложението да се присъедини към групата, след като смяната ѝ в първото заведение, което е посетил Рашфорд, приключи.

„Никога преди не бяха излизала с футболист от Висшата лига, така че си казах „Защо не?“. Дори не знаех колко странно ще бъде“.

Според нейния разказ Рашфорд я е разпитал за клубове, които работят и след обичайното време на затваряне в три сутринта. След това тя се е прибрала в дома си, за да се приготви, и се е явила на уговорената среща, където е чакала повече от два часа, докато дойде кола, която да я откара до заведението, където е продължил Рашфорд.

Охраната я е помолила да предаде телефона си и да на казва на никого с кого и къде отива. Все пак ѝ е било разрешено да се обади на майка си. След това е била закарана в италиански ресторант, вторият етаж от който е бил нает от Рашфорд за него и компанията му, в която освен неговият близък приятел, когото той посети в Белфаст, е имало и още две дами.

Според думите на Сара приятелите на Рашфорд са му напомнили, че той е на тренировка на следващата сутрин, но нападателят е заявил, че иска да отидат в нощен клуб. Там компанията поръчала нови напитки, а звездата на Манчестър Юнайтед се скарал с французойка, която била част от компанията. Тя се разгневила, защото по нейните думи футболистът се целувал с друга жена. Към два часа след полунощ приятелите на Рашфорд и охраната му казали, че е време да си ляга, защото е твърде пиян. Цялата компания тръгнала към хотела, в който би отседнал Рашфорд. Сара тръгнала да се качва с останалите, но чула отново скандал между французойката и нападателя, който в крайна сметка изхвърлил вещите ѝ навън, след което тя била откарана от охраната в дома си. Рашфорд бил толкова пиян, че изпуснал собствената си чанта и разсипал голямо количество банкноти. Играчът бил толкова зле, че само се подпирал на стената.

„Трябваше да го хвана и да му помогна да се качи до леглото си. Беше напълно облечен и предполагам, че просто е припаднал така. Дори не се зави“, разказва Сара, на която било предложено да спи в друга стая. Така и станало, а когато авторката на този разказ се събудила в 9.30 сутринта, попитала кога Рашфорд си е тръгнал. Било ѝ отговорено, че той и антуражът му са напуснали хотела в 5 часа сутринта.

В крайна сметка, както е известно, Рашфорд пропусна тренировката, а след това бе изваден от групата на Манчестър Юнайтед за мача с Нюпорт Каунти. Вчера той и неговият агент, който е и брат на футболиста, се срещнаха с мениджъра на отбора Ерик тен Хаг. Късно вечерта от „Олд Трафорд“ излязоха с изявление, че Рашфорд е поел отговорност за действията си и казусът вече е приключен.