Америка в очакване на принц Уилям и Кейт

В сряда те ще бъдат посрещнати в Бостън от кмета Мишел Ву и британския посланик

САЩ
23:10 - 28 Ноември 2022
3377
Америка в очакване на принц Уилям и Кейт

Едно от най-дългоочакваните събития за годината, в които звезди ще са принц Уилям и Кейт Мидълтън, предстои след няколко дни. Двамата ще заминат за САЩ в сряда, 30 ноември, за връчването на наградите Earthshot Prize.

Събитие от ранга на СуперБоул - така определят пристигането на принца и принцесата на Уелс в Америка местните светски медии. И вероятно наистина е така - неминуеми са паралелите с предишната принцеса на Уелс - Даяна, и голямата любов, на която тя се радва в САЩ.

Earthshot Prize са основани от принц Уилям като опит да предложи оптимистична гледна точка към проблемите с околната среда и климатичните промени. Наградите се дават за постижения, свързани със справяне с тези проблеми.

В сряда те ще бъдат посрещнати в Бостън от кмета Мишел Ву и британския посланик Каролин Кенеди, като ще обсъдят заедно церемонията по връчването на наградите, която ще се състои в петък, 2 декември.

В четвъртък принцът и принцесата ще посетят няколко организации в града, които се занимават с устойчиви технологии и дейности. В петък през деня Кейт Мидълтън ще посети Центъра за детско развитие в университета в Харвард, а Уилям - библиотеката и музей на Джон Кенеди.

Макар принц Уилям и съпругата му да са в САЩ, където живее брат му принц Хари, не се очаква среща между двамата. Според източник на изданието основният фокус на принц Уилям е Earthshot Prize и той няма да допусне "да се разсейва с други неща".