Ан Хатауей разкри първия коварен въпрос, зададен й от журналист

Актрисата си партнира с Томасин Макензи в мистериозния трилър Eileen

През ключалката
22:14 - 24 Януари 2023
8396
Ан Хатауей разкри първия коварен въпрос, зададен й от журналист

Ан Хатауей отново застана под светлината на прожекторите. Причина за това бе премиерата на последния филм, в който актрисата се снима. Подчертано мрачният мистериозен трилър Eileen бе представен през уикенда на филмовия фестивал Сънданс.

Събитието обаче завърши неочаквано емоционално за Хатауей. След края на прожекцията, докато взема участие в поредицата от въпроси и отговори от страна на събралите се журналисти и фенове, актрисата се върна към свой далечен спомен. А именно към един от първите въпроси, който, като прохождаща актриса, ѝ е зададен публично.

"Беше през 2001 г., след участието ми в "Дневниците на принцесата". Бях придобила известна популярност, но не бих казала и увереност все още. И тогава някой от пресата ме попита: "Ти добро или лошо момиче си?" А аз бях само на 16. Как се очакваше да отговоря на това", споделя Ан.

Освен емоционалните си спомени, Хатауей разкри и колко много е искала да получи ролята в Eileen - преди всичко заради възможността да работи заедно с режисьора Уилям Олдройд, тъй като харесва филмите му и най-вече романтичната драма от 2016 г. Лейди Макбет.

"Уил е режисьор, който много убедително умее да разказва сложни истории, особено свързаните с жените", допълва Ан.

В премиерното заглавие Ан си партнира с актрисата Томасин Макензи. Двете влизат в ролите на психолог и секретарка на затвора, чието приятелство придобива зловещ обрат. Действието се развива Бостън през 60-те години на миналия век.