Анди Мъри: Надал преодолява болката, защото иска да печели трофеи

Причината да съм все още в тениса е, че обичам играта и защото мисля, че мога да се състезавам на високо ниво, призна британецът

Спорт
17:33 - 10 Юни 2022
9973
Анди Мъри: Надал преодолява болката, защото иска да печели трофеи

Трикратният шампион от турнирите от Големия шлем Анди Мъри обясни разликата между него и испанеца Рафаел Надал. И двамата тенисисти се сблъскаха с различни проблеми с контузии в последните години, но испанецът все още се конкурира за най-големите трофеи. Мъри в момента участва на турнира на трева от сериите АТП 250 в Щутгарт, Германия.

„Моята мотивация идва от това да се наслаждавам на спорта, от обичта към спорта. Ситуацията ми е малко по-различна от неговата, предвид операциите, които претърпях“, заяви Мъри пред официалния уебсайт на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

„Вярвам, че той играе, за да подобрява рекорди и да печели титли от Големия шлем. Определено трябва да обичаш тениса и да преодоляваш болката с напредването на възрастта, но мисля, че това е някак по-лесно, когато гониш тези трофеи“, коментира британският тенисист.

„За мен последните четири или пет години бяха много по-различни, тъй като играх в Чалънджър и класирането ми в ранглистата падна доста. Смятам, че ситуацията при нас двамата е доста различна, но като цяло причината да съм все още тук е, че обичам играта и защото мисля, че мога да се състезавам на високо ниво“, добави Анди Мъри.

„Победих доста от топ играчите след завръщането си, но ми липсва постоянство. Надявам се, че с един по-продължителен период без контузии и с повече турнири, ще се върна на старото си ниво“, каза още 35-годишният Мъри.