Ангелкова отвърна на Симеонов: Апартаментът в "Овча купел" е купен от родителите ми

Политика
17:41 - 04 Април 2019
1743
Ангелкова отвърна на Симеонов: Апартаментът в "Овча купел" е купен от родителите ми

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде детайли за имота си в „Овча купел”, заради който бе вкарана в аферата „Апартаментгейт” от шефа на патриотите Валери Симеонов. Тя направи това още при кацането си на летище София от Испания, където беше на служебно посещение по повод туристически форум. Ангелкова обясни, че въпросният апартамент е купен изцяло със средства на родителите й.     

„Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става въпрос за имот, закупен 2008 г. от моите родители на мое име, в „Овча купел”, 116 кв. Другото са гараж, мазе, общи части, които са описани в декларация. 75 хил. лева е цената на груб строеж по онова време, на акт 14. Така че е с редица разходи след това. В нотариалния акт пише, че има констативен протокол, че строежът е завършен от 2007 г.”, изброи министърът.

Тя дори показа и нотариалния акт на апартамента пред журналистите.

Ангелкова увери, че има и пазарна оценка, която ще предостави утре, в петък. Министърката напомни, че е юрист съм по образование, така че документацията й е изпипана прецизно.  

„За всяка една сделка, която съм извършвала, преди нея съм възлагала пазарна оценка от лицензиран оценител. Всеки един имот е различен и има индивидуални характеристики. Пазарната оценка е 75 хил. лв., колкото съм платила. Средствата са изцяло от моите родители”, уточни Ангелкова.

Според нея има техническа грешка в декларацията, когато е встъпила в държавна длъжност през 2011 г. – тогава била вписана данъчната оценка, а не пазарната. Ангелкова увери, че е изряден данъкоплатец и всичките дългове на апартамента са платени на цената от 75 хил. лв.

Информация за апартамента на Ангелкова дойде от Валери Симеонов, който по повод проверката на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни, че е добре Бойко Борисов да си огледа министрите, защото имало и такива с апартаменти.

Бившият вице даде и конкретика  – че става въпрос за имот в София, в кв. "Овча купел", с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв. , без да спомене името на министъра.

Снимка: Darik news