Ангелкова : Сектор "Туризъм" е най-засегнат от коронавируса

Икономика
13:12 - 13 Март 2020
1937
Ангелкова: Сектор "Туризъм" е най-засегнат от коронавируса

В рамките на десетина дни назад се започна изключително сериозна отмяна на резервациите. От това се оплака министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в зала "Изток" на Народното събрание. 

"Във връзка с пресконференцията, която по-рано днес туристическия бранш и представителите на сектора, както туроператори, така и хотелиери изразиха своите притеснения, бих искала като министър на туризма да ги подкрепя. Секторът в момента се намира в изключително тежко положение", каза Ангелкова. 

Според нея буквално в рамките на десетина дни назад започнала изключително сериозна отмяна на резервациите.

"Разбирам сектора, но от друга страна виждате какво е положението в страната. Виждате, че правителството, парламента, правим всичко възможно така че максимално да се борим с разпространението на вируса. Мога да ви уверя, че всичко, което Националният щаб препоръчва, ние изпълняваме, защото здравето на хората е на първо място", допълни още Ангелкова.

Тя отбеляза, че в изявлението си премиерът и представителите на всички групи са обявили, че ще обсъждат всички мерки за последствията от разпространението на коронавируса.

"Разбираме, че не само сектор туризъм, транспорт и свързаните сектори са в изключително тежка ситуация. В непрекъснат диалог съм с представители на бранша. Още от началото на месеца, също така съм в непрекъснат диалог с моите колеги министри на туризма с оглед на мерките", каза още министър Ангелкова.