Английският бандит Гелинг призна, че е убил Венцислав

Сънародници събраха 1010 паунда за семейството на жертвата

Новини
22:45 - 11 Юли 2019
10381
Английският бандит Гелинг призна, че е убил Венцислав

Джеймс Гелинг, който бе задържан за убийството на Венцислав Маргинов в началото на юни в Англия, се призна за виновен. 31-годишният британец се яви за втори път в съда. Гелинг е осъждан над 40 пъти за 73 престъпления.

Той обаче отново не даде обяснения за нападението на Маргинов и двамата му сина, а само потвърди, че се признава за виновен по обвинението за непредумишлено убийство на 51-годишния Венцислав.

Адвокатът му също заяви, че няма основание да обжалва, но съобщи, че е поискал психиатрична експертиза за своя клиент. Представителят на прокуратурата пък обясни, че чакат още данни от аутопсията на Маргинов, които ще изяснят силата на удара, причинил неговата смърт.

Съдията Андрю Менъри се съгласи да изчака допълнителните експертизи и нареди да се направи пълен доклад за Гелинг, който трябва да установи дали е опасен престъпниk. От него до голяма степен ще зависи и присъдата му, която трябва да бъде произнесена на следващото заседание по делото на 9 септември.

От семействто на Маргинов нямаше представител в съдебната зала в Ливърпул, вероятно заради богатото крими досие на Гелинг, който е част от престъпна банда заедно с двамата си по-малки братя в родния град Саутпорт. Той многократно е пращан в затвора за редица престъпления. Сред тях са кражби, обири, нападения и притежаване на опасно куче. Местният депутат Джон Пю казва, че Гелинг се гордее с каталога си от присъди и на него не му пука за закона и за това, какво другите мислят за него. Когато е на 13 г., е изпратен за 18 месеца в поправителен дом за кражба, грабеж и нападение. Веднага след излизането си през 2002 г. той получава 3-годишна ограничителна заповед за поредица от нарушения в Саутпорт. С братята си Джордън, на 11 г. и Ашли на 12 г., са наказани, че тероризират местните хора. Това обаче не ги спира и те продължават с престъпната си дейност и до днес.

Трагедията с Венцислав се разигра на 1 юни, когато Маргинов гледал с двамата си сина Христо и Станимир Шампионска лига в кръчма в Саутпорт. При сбиване Венцислав намери смъртта си. Ранен беше и 28-годишният му син Станимир.

Гелинг е задържан за побой заедно с още един 32-годишен британец, който е пуснат под гаранция. След като Маргинов почива в болница три дни по-късно, му е повдигнато обвинение за убийство.

За да помогне на близките на починалия си сънародник Междувременно стана ясно, че българка е събрала 1010 паунда за близките на починалия сънародник. Наталия Ангелова е пуснала съобщение в интернет платформа, че заедно със своя партньор ще скочат с парашут в памет на Маргинов. „Искаме така да съберем средства, за да помогнем на семейството на нашия скъп приятел, който беше трагично отнет от нас. За съжаление той почина въпреки невероятните усилия на лекарите от болницата „Ейнтри”, пише тя. На призива и са се отзовали 29 души, сред които много българи, живеещи в района на Саутпорт.