Анонимник пише срещу Бойко от името на арестант

Писмото няма нищо общо с кандидат-кмета на Несебър Николай Димитров, обясни адвокатът му

Актуални новини
13:21 - 23 Октомври 2019
2320
Анонимник пише срещу Бойко от името на арестант

Пореден скандал се заформи около арестувания кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров, след като в интернет бе разпространено писмо срещу премиера Бойко Борисов, чийто автор уж бил Димитров. От Инициативния комитет, издигнал го за четвърти мандат, алармираха, че писмото е фалшиво и няма нищо общо с арестувания. Според неговите фенове това е опит за компрометиране на кандидата им от страна на анонимен зложелател.

„Чух се с г-н Димитров, който вече е в Следствения арест в столицата, категоричен е, че няма нищо общо с писмото”, обясни неговият адвокатът му Петър Атанасов.

Разпространеното в няколко сайта писмо е с провокативното заглавие „Кмета на Несебър: Когато си кмет на най-богатата община в цяла България и тя не е в лапите на Герб е приключение”.

Като първоизточник сайтът посочва блог, но при проверка в него се изписва, че търсената страница в този блог не съществува.

Иначе посланието е, че ГЕРБ искат Несебър и това е поради личното решение на Бойко Борисов. Припомня се и аферата Дюнигейт, критикува се властта, че е спряла европроектите в общината.