Антифашистите излязоха с декларация за ПСА

Талибаните са еднакви навсякъде по света, отсече шефът на съюза Борис Цветков

Актуални новини
18:19 - 25 Февруари 2022
5009
Антифашистите излязоха с декларация за ПСА

Антифашистите излязоха с декларация за запазването на Паметника на съветската армия на мястото му в центъра на София след изразеното от районния кмет на "Средец" Трайчо Трайков мнение, че той трябва да бъде преместен и внесе постъпки за целта на "Московска" 33.

"Талибаните по целия свят са еднакви! Не обичат паметници и свидетелства за това какво е ставало в миналото и особено за неща, които не разбират. И премахват паметници, които самите не са строили или някога ще построят. Статуите на Буда, част от световното културно наследство бяха взривени с артилерия. Столичните талибани разрушиха "Паметника 1300 години България", вероятно защо си мислеха, че историята започва от тях и под предлог „да възстановят плочите на бойци загинали за България“.

След години никакви плочи не възстановиха, но архитектурният паметник го няма. Украинските талибани през 2017 година оскверниха Паметника на българските опълченци в Болград омазвайки го с жълта и синя боя и надпис "Чемодан-вокзал-София"! Македонските талибани мине не мине и премахват някой паметник или го преоформят по техен тертип. Българските талибани са същите. Мине не мине и цапат Паметника на съветската армия, при това в някои случаи със същата жълто-синя боя, ползвана от украинските им съратници за паметниците ни в Украйна! За щастие съвременните български талибани до сега не са се опитали да изгорят жив или да разстрелят някой несъгласен с техните позиции българин, както правят техните съмишленици в Одеса и Украйна.

Г-н Тр. Трайков, не е построил детска градина, парк, паметник или жилище за социално слаби, но с лекота харчи нашите пари да премахва паметници.

Трайков с удоволствие премахна плочата на убития от царската фашистка полиция пред Софийския университет студент, отбелязващ освобождението на България на 3 март, но няма пари и ресурс да оправи кочината в градината под прозорците на кметския му кабинет.

Не може да очакваме от него да се грижи за тротоарите и улиците, за незаконните обекти, за осветлението, за чистотата, за нови паркинги или съхранението на останалите архитектурни и исторически паметници в центъра на София, но поне да не руши направеното. Не съчувстваме на Трайков за невъзможността да изпълни предизборното си обещание – лъжа пред избирателите му за премахване на паметника на Съветската армия.

Всички ние продължаваме да виждаме в центъра на Виена, на Берлин и на много други европейски градове паметници на Съветската армия, освободила Европа и света от фашизма и нацизма и как се поддържат.

Г-да научете се да строите преди да рушите това, което не разбирате!", пишат в позицията си от организацията на Борис Цветков.