Антифашисткият съюз се опълчи на ваксините

Бесепари и комунисти зоват за по-"задълбочени" научни разработки

Политика
15:38 - 07 Декември 2020
2425
Антифашисткият съюз се опълчи на ваксините

Българският антифашистки съюз се опълчи на идващите ваксини срещу коронавируса. Според становище, изпратено от организацията, тя смята инжекциите, разработени досега, за опасни и недокрай тествани.

"Намираме се в много тежка здравна, политическа и социално-икономическа криза, обусловена от разпространението на коронавирусната инфекция. През изминалата година са написани десетки хиляди научни публикации, посветени на произхода, разпространението и лечението на ковид-19, причинен от вируса sars-cov-2. Но няма абсолютни доказателства за последствията от вируса поради недостатъчния период на изследването му, както и такива за ефективността на лечението му. От месеци насам на глобално равнище, както и в нашата страна се правят целенасочени внушения, че разработваните и тествани ваксини са единственият изход за предпазване от коронавируса и основно средство за пълната му ликвидация. Авторитетни медицински специалисти аргументирано обосновават тезата, че без преминаване на определени етапи ваксините не може да бъдат сигурни по отношение предотвратяването на заразата от ковид. Надпреварата за производство на ваксини е геополитически мотивирана и с оглед натрупване на колосални печалби от определени корпорации, без сигурни данни за ползата от ваксините, при липса на достатъчно данни за състава и въздействието им върху човешкия организъм", пишат от БАС. 

Въпреки че няма окончателно решение на Европейската комисия за пригодността и приложението на тези ваксини, българското правителство готви сключването на договори с определени световни фармацевтични компании, които да осигурят ваксини за българските граждани. Независимо от многократните уверения на здравния министър и министър-председателя, че ваксинацията ще бъде доброволна, съмненията у много българи са основателни, твърдят още от там.

И призовават гражданите да се вслушат в изказвания на депутати от БСП за ваксините и приложението им.

"Не бива да допускаме сключване на договори с фармацевтични компании с цел увеличение на тяхната печалба без детайлно проучване на въздействието на тези ваксини.
Българските граждани имат право на информация", завършват антифашистите. А писмото им е препубликувано от дясната ръка на шефката на БСП Корнелия Нинова - оргсекретарят Евгений Белий.