Антиваксър наглее пред джипи: Плащам ти, как няма да ми дадеш Covid - сертификат?!

Новини
17:30 - 01 Декември 2021
3634
Антиваксър наглее пред джипи: Плащам ти, как няма да ми дадеш Covid - сертификат?!

Твърдите противници на ваксините, избрали варианта фалшив зелен сертификат, за да имат пълен достъп до обществени места, стават все по-агресивни към лекарите, от които искат забранената услуга.

Насред динамичния пазар за менте-документи –пропуск за молове, кина и заведения, отказалите първа и втора игла притискат личните си лекари да им издадат сертификата и стават твърде агресивни, разказват доктори от столични поликлиники.

Джипита разкриват, че са подложени на масирана атака от страна на пациенти, които са готови на всичко, за да се сдобият със "зеления" талон.

„Не можете да си представите колко много хора напират да получат Covid сертификат срещу пари. И се чудят, когато им откажеш.”, сподели доктор от централен ДКЦ в София.

Медик от "Пирогов", също подложен на натиск да издаде менте-документ, предизвикал невероятното изумление на платежоспособен млад мъж, който бил готов да предложи тлъста сума, за да се води „редовен”.

„Аз ти давам толкова пари, как няма да ми издадеш сертификат?!”, разгневил се човекът, изумен, че докторката не склонява на изгодното предложение.

Лошото е, че заради подкупни колеги, неваксинираните пациенти си мислят, че извадят ли парите, твърдо ще получат документа, който ще им отвори врати да влизат свободно навсякъде. И са адски учудени, че повечето медици отказват да прибират пари под масата, разказа лекарка.   

В същото време, фабриката за менте - Covid-документи работи на пълни обороти, което се доказа с големия екшън в Раковски и Асеновград от последните дни, където заради менте сертификати бяха арестувани четирима медици. Докторите успели да издадат 250 фалшиви зелени сертификати, преди да бъдат задържани.