Антон Митов поема временно БНР

Новият и.д. шеф работи в радиото от над 40 години

Топ
15:31 - 17 Октомври 2019
2826
Антон Митов поема временно БНР

СЕМ назначи за временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНР Антон Митов - директор Архивен фонд в БНР. Малко преди това медийният регулатор освободи предсрочно от длъжност досегашния шеф Светослав Костов, който бе избран на поста преди два месеца.

Решението бе взето единодушно за 20 минути. Мотивът на СЕМ е грубото нарушаване на Закона за радиото и телевизията заради безпрецедентното спиране на програма "Хоризонт" на 13 септември 2019 г.

Сега предстои да бъде открита процедура за избора на нов генерален директор на националното радио.

Антон Митов работи в БНР от 1977 г. Кариерата му е свързана основно с програма „Христо Ботев“. Автор и водещ е на предаванията „Как си ти?“, „Антон Митов шоу“, „Хоризонт на вълните на младостта“. Автор е на две пиеси на абсурда, бил е и актьор в радиотеатъра на БНР.

„Производството на радиото ми е по-интересно - имаме уникално производство особено в областта на класическата музика, народната и джазовата музика, което седи и сериозно се пази в Архивния фонд. Има и интервюта на заслужили личности на литературата, изкуството и културата, както и на обществените науки“, казва наскоро в интервю Антон Митов, както и уточнява, че в момента продължава обработката на 900 000 подобни единици.

„Радиото е живот“, подчерта още в интервю за програма „Хоризонт“ журналистът, както и разказа как преди е искал да стане художник: „Обаче не успях - скъсаха ме на втория изпит и тогава, понеже бях кандидатствал в Софийския университет, влязох Журналистика, а там се ориентирах веднага към Радиожурналистика, тъй като имаше два предмета по-малко от останалите, но беше по-интересно“.

„Някой ми каза, че ми е хубав гласът и затова стана всичко“, сподели още Митов.