АПЕЛ: Помогнете на този мъж да открие роднините си в България

Общество
17:45 - 29 Ноември 2021
6477
АПЕЛ: Помогнете на този мъж да открие роднините си в България

Мъж от Русия чака пандемията да отшуми, за да тръгне към България и да търси кръвните си роднини по бащина линия. Вече месеци наред Иван Комаров, който понастоящем живее в Казахстан, рови безуспешно из родните фейсбук профили в опит да намери прилика със свои братя или сестри, а дори и с баща си. 

Иван се свърза с редакцията на Lupa.bg, за да помоли за помощ в търсенето по следната информация: 

"Роден съм в гр. Тюмен на 31 март 1981 г. от краткото познанство между майка ми Олга и Иван (Ванчо), който обаче не знае, че има син в Русия. 

Двамата са били заедно през 1980 г., докато той е бил работник в "Главболгарстрой", като с него са били и двама колеги от България - мъж на име Санчо и жена на име Лида. Фамилното му име не е ясно нито на майка ми, нито на мен... Възможно е да имам братя и сестри в България". 

Иван смята, че баща му е роден между 1956 и 1958 г. у нас. Надява се да открие колеги на родителя си, работили с него в Русия от 1980 г., които да си спомнят поне фамилията на мъжа и родното му място. До момента обаче освен на фалшиви "сламки", не е попадал на никаква достоверна информация. 

В случай, че някой от читателите ни се отзове на апела на руснака, редакцията на Lupa.bg разполага с контактите му и е готова да го свърже с Иван.