Арабаджиев , ПП: Най-големият ни опонент е ГЕРБ-СДС

Почти всички партии досега обявяват, че ще се борят срещу партията на Бойко Борисов

Новини
19:36 - 23 Септември 2023
2403
Арабаджиев, ПП: Най-големият ни опонент е ГЕРБ-СДС

"Не е ставало дума Атанас Атанасов да оглави някоя от службите, ще има публична процедура по избора на ръководство". Това каза Искрен Арабаджиев, номиниран за кмет на Ловеч от "Продължаваме промяната", по Нова.

"Докато правителството изпълнява програмата, която сме приели, ще го подкрепяме. Ролята на ДПС е да имаме конституционна промяна, която да върне справедливостта. Но подкрепата за правителството идва от парламентарните групи на ПП–ДБ и ГЕРБ–СДС. Не е сега моментът за реформи в службите, но сме категорични, че такива трябва да има", посочи той.

По думите на Арабаджиев президентът Румен Радев смята, че България не трябва да защитава европейския си път. "Борбата с корупцията по високите етажи е начинът, по който България да стане нормална европейска държава с високи доходи. Антикорупционната комисия ще бъде съставена от най-подготвените лица, а независимостта им се гарантира от номинационния борд", каза още Арабаджиев.  

Според Арабаджиев проблемите със земеделците са от години.

"Сред тях са концентрацията на субсидиите и окрупняване на земите. За момента ситуацията е овладяна с намереното балансирано решение. Кризата е потушена, всички страни са удовлетворени. Ние сме против забраните за внос на стоки", обясни той.

Спирането на дерогацията за руски петрол носи рискове за цените на горивата, обясни Арабаджиев, но при внимателно планиране, всичко може да премине успешно. "И преди войната "Лукойл" работеха не само с руско гориво. Даваме ясен сигнал, че трябва да настроят рафинерията, така че да работят според европейското законодателство", подчерта той.

Арабаджиев уточни, че на национално ниво най-големият опонент на ПП на местните избори е ГЕРБ–СДС.