Арабските емирства създадоха министерство на възможностите

Супер богатата държава има и министър на щастието

Свят
18:08 - 23 Април 2019
2881
Арабските емирства създадоха министерство на възможностите

Ръководителят на федералното правителство на Обединените арабски емирства обяви създаването на министерство на възможностите, три години след учредяването на министерство на щастието, предаде Франс прес. Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е и емир на Дубай, уточни, че новото министерство няма да има свой министър, а ще се ръководи от всички членове на правителството.

"То ще работи по въпроси от национално значение с цел изграждане на нова система на управление за бъдещето", се казва в изявление на пресслужбата на емирството Дубай. Сред задачите на новото министерство ще е да съкрати времето на изчакване в административните служби и да разработва "нови проекти и системи за бъдещето", се казва в изявлението.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум

Вчера шейх Мохамед изрази гнева си от мудността на обслужването в пощенските служби на ОАЕ. Той заяви в туит, че отговорните за това състояние на нещата не може да са част от неговия екип. През февруари шейх Мохамед учреди министерство на щастието и благосъстоянието и министерство на толерантността. Той също така назначи 22-годишна жена за държавен министър по въпросите на младежта.