Арда прави всичко възможно, за да приеме ЦСКА в Кърджали

Новакът се изправя срещу червените в двубой от турнира за Купата на България

Спорт
12:53 - 04 Октомври 2019
1567
Арда прави всичко възможно, за да приеме ЦСКА в Кърджали

Ръководството на Арда настоява и прави всичко възможно да приеме ЦСКА за Купата на България в Кърджали. В момента новакът в елита очаква отговор от БФС, който ще е последна инстанция.

"Арена Арда", където наскоро играха ветераните на България и Турция, покрива всички изисквания за мачове в елита, с изключение на липсата на осветление.

В случай, че двубоят е през светлата част от деня обаче няма никакъв проблем да се проведе в Кърджали. През миналия сезон имаше случаи, в които втородивизионни отбори домакинстваха за Купата, без да имат осветление. А съоръжението на Арда е в пъти по-добро състояние.

В Кърджали са сигурни, че ако "червените" гостуват в града, ще се получи голям празник, а посещаемостта ще е много висока.

Двубоят ще е между 29 и 31 октомври (вторник-четвъртък) и ще е един от най-интересните дуели в осминафиналите за купата.

Вариант за "домакинство" в друг град с лицензиран стадион е Пловдив, който е най-близко до Кърджали - 95 км. От София разстоянието е 150 км, но при това положение Арда ще изгуби до голяма степен домакинското си предимство, а ръководството не иска това да се случи.