Арда продължи доброто представяне с победа над Ботев Враца

Спорт
22:03 - 13 Септември 2019
2710
Арда продължи доброто представяне с победа над Ботев Враца

Арда продължи победния си ход и надделя с 2:1 над гостуващия Ботев Враца. Радослав Василев откри резултата в 16-ата минута. През второто полувреме Валери Домовчийски изравни резултата в 66-ата минута, а пет минути по-късно Иван Коконов вкара и победното попадение за своя тим. Срещата се игра на стадиона на Локомотив Пловдив в парк "Лаута".

Още в 3-ата минута футболистите на Ботев Враца създадоха две много добри ситуации, но Иван Караджов успя да ги отрази. Първо Валери Домовчийски стреля във вратаря, а след това Караджов успя да отбие силен шут на Даниел Генов.

В 16-ата минута домакините поведоха. Спас Делев стреля от пряк свободен удар в гредата от около 30 метра. След като топката се отби в страничния стълб, тя попадна в Иван Коконов, който стреля, но Красимир Костов успя да избие. Там обаче Радослав Василев от няколко метра отбеляза за 1:0.

Спас Делев пропусна сериозна възможност да удвои резултата в 29-ата минута. Той пропусна от метър от вратата на Ботев Враца, след като Аморим пусна добро подаване по земя към втората греда, а там ударът на Делев бе блокиран от вратаря Костов.

Първата по-опасна ситуация пред вратата на Караджов след гола дойде в 35-ата минута. Мартинов сбърка, а топката стигна до Георги Вълчев, който стреля по земя по диагонала, но прати топката в аут.

В 41-ата минута Арда организира хубава атака. Мартинов пусна дълъг пас към Коконов. Крилото настигна до топката до аутлинията и опита да намери Василев в наказателното поле с  прострелно центриране, но Костов успя да пресече паса.

Първата по-интресена ситуация за второто полувреме дойде в 51-ата минута, когато Валери Домовчийски овладя топката на гърди на границата на наказателното поле, но стреля слабо и Караджов улови безпроблемно.

В 57-ата домакините пропуснаха нова голова възможност. Иван Коконов и още двама футболисти в синьо излязоха очи в очи с вратаря на Ботев Враца. Коконов имаше възможност да стреля, но реши да подава, а бранител на гостите подложи крак и изчисти.