Арестуваха 17-годишния хулиган от Русе, който потроши от бой момче

Заради тупаницата Иво Бонев е със счупено ребро и ключица

Общество
11:36 - 02 Ноември 2022 (обновена)
4186
Арестуваха 17-годишния хулиган от Русе, който потроши от бой момче

Арестуваха 17-годишния младеж от Русе, който бе заснет да бие и унижава друго момче. Видеоклипът, публикуван в социалните мрежи, предизвика напрежение в града и събра десетки младежи пред дома на агресора, пише "Русе Медия".

Въпреки че извършителят пусна пост във Фейсбук, с който се извинява за случилото се, потърпевшият Иво Бонев не приема извиненията му. Той иска да има справедливо наказание, тъй като това не е единичен случай. И признава, че е благодарен за подкрепата на вчерашния импровизиран протест.

„Не очаквах изобщо някаква подкрепа от хората, от абсолютно всеки, който иска да помогне. Да има някаква справедливост поне в този град, защото днес може да съм аз, утре може да е някой друг“, казва Иво.

Само преди дни побой е нанесен и на друг младеж, който е подал веднага жалба в полицията.

„Започна да ме блъска в земята, да ме хвърля, и продължаваше доста време. След което бях накаран да си заложа телефона, беше ми взет часовникът. Имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не мога да си движа ръката“, разказва потърпевшият.

Според студента по право Борис Неделчев, който помага с юридически съвети на пострадалите, за съжаление е трудно да се получи реално възмездие, тъй като при Иво се касае за лека телесна повреда.

Направените проверки са установили, че 17-годишният е познат на органите на реда. Още от 2020 г. е имал прояви на агресия - нанесъл е няколко побоя на ученици заради лични отношения или момичета. Още тогава с него е работено, като от Комисията за борба с противообществените прояви са образували възпитателно дело и са го наказали с порицание. Очевидно обаче това не му е повлияло положително и действията му са продължили да ескалират.

Вече има образувано досъдебно производство срещу непълнолетния Джан Махмудов.