Арестуваха Данчо Релето от "Наглите", станал топ крадец на коли (обновена)

Софиянеца и Главата са другите задържани в спецакцията

Новини
15:49 - 28 Юли 2023 (обновена)
8970
Арестуваха Данчо Релето от "Наглите", станал топ крадец на коли (обновена)

Столични полицаи задържаха трима от активния криминален контингент, свързан с автокражби. Те са на възраст 49, 47 и 32 години и са арестувани в хода на спецоперация. Според запознати, единият задържан е Даниел Димитров - Данчо Релето, който бе осъден като член на бандата за отвличания "Наглите". Другите двама са с прякори Софиянеца и Главата.

Данчо Релето на път към затвора преди години, когато бе осъден като член на бандата за отвличания "Наглите"

Един от тях опитал да избяга, при което се включили и служители на сектор „Специализирани тактически действия – Кобра” и отдел „Специализирани полицейски сили” при СДВР. Смята се, че се касае именно за Данчо Релето. Според източник на Lupa.bg, след като бе освободен от затвора като член на групата за отвличания "Наглите", той се е превърнал в един от най-чевръстите и оборотни крадци на коли в столиата.

В хода на разследването са събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи. При претърсвания на адреси, обитавани от задържаните, са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип „тапа” за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, използвани за транспортиране и укриване на откраднатите коли.

По безспорен начин е установено, че тримата противозаконно са отнели два автомобила, които след издирвателни действия са намерени укрити - единият в специално нает за целта гараж, а другият между жилищни блокове. Двама от групата за задържани и през април и май, непосредствено след като откраднали коли, съобщиха от МВР.