Арестуваха и наркодилър, и купувача в София

Новини
17:54 - 17 Октомври 2019
2713
Арестуваха и наркодилър, и купувача в София

Полицията задържа криминално проявен мъж за притежание и разпространение на наркотични вещества в столичния квартал „Красно село“, оповестиха от МВР.

26-годишният мъж и неговият клиент били хванати в момент на покупко-продажба на забранените вещества. Дилърът е познат на органите на реда, в него са намерени два полиетиленови плика с растителна маса и бяло вещество на бучка, както и мобилен телефон. При последвалото претърсване на таванско помещение в къща на ул. „Родопски извор“ в квартала, стопансисвано от наркоразпространителя, са намерени и иззети още два плика с растителни масла, плик с три бучки бяло вещество, розови на цвят таблетки и електронна везнал.

Резултатът от направената експертна справка показва, че иззетите вещества са марихуана – 440 грама, амфетамин – 33.07 грама и таблетки МДМА – 2 грама.

По случая е образувано досъдебно производство. Купувачът на наркотици е задържан до 24 часа с полицейска мярка. 26-годишният мъж е привлечен като обвиняем за притежание и разпространение на забранени наркотични вещества. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Снимката е илюстративна