Арестуваха оперна певица, опитала да нахлуе в резиденцията на Тръмп

След неуспешен опит да я спрат, полицаите стреляли по автомобила й

Новини
10:57 - 01 Февруари 2020
1963
Арестуваха оперна певица, опитала да нахлуе в резиденцията на Тръмп

Оперната певица Хана Ромхилд беше арестувана и обвинена в нападение над длъжностно лице, след като премина с автомобила си през няколко контролни пункта на резиденцията Мар-а-Лаго на президента на САЩ Доналд Тръмп. 

Според информацията полицаите са стреляли по колата й, пише американското издание Washington Examiner. 

Действията на Ромхилд бяха описани като нерационални от властите. Инцидентът се случил, след като тя профучала с автомобила си с повече от 110 км/ч през два контролни пункта близо до резиденцията. Полицията се опитала да я задържи, но неуспешно, след което открили стрелба по автомобила. В този момент те не били сигурни дали не става дума за опит за терористичен акт. Органите на реда твърдят, че Ромхилд след това е спряла автомобила и е започнала да танцува върху него, след което се е върнала и е продължила да шофира. В крайна сметка полицаите я открили в хотелска стая по-късно и я арестували. 

„Това не е терористичен (акт). Очевидно става дума за някой, който не е ментално стабилен“, каза шерифът на Палм Бийч Рик Брашоу по-късно по-време на пресконференция. 

Ромхилд е американска оперна певица, известна с представленията си в САЩ и Европа. Според информацията тя е публикувала множество постове против Тръмп в социалната мрежа по-рано.