Арестуваха партньор на Кевин Костнър за сексуално насилие

Индиански актьор от "Танцуващият с вълци" е разследван за трафик на деца и гаври с малчугани

Новини
02:00 - 02 Февруари 2023
4866
Арестуваха партньор на Кевин Костнър за сексуално насилие

Бивш актьор, обвинен в ръководене на секта, беше арестуван от полицията в Лас Вегас във вторник за предполагаемо сексуално насилие над момичета от коренното население в продължение на около две десетилетия, показват полицейски досиета.

Актьорът от „Танцуващи с вълци“ Нейтън Чейсинг Хорс, 46, беше задържан от полицията, след като специалните части нахлуха в дома му в Северен Вегас, където според съобщенията той живее с петте си съпруги.

Чейсинг Хорс, обвинен за лидер на секта, наречена „Кръгът“ и е обвинен в сексуален трафик, сексуално насилие над дете под 16 години и малтретиране на малчугани, според заповедта за арест.

Бившият актьор, известен с ролята си на младия член на племето сиукси Многото Усмивки във филма с Кевин Костнър от 1990 г., беше арестуван след продължило месеци разследване, предизвикано от сигнал, получен от полицията през октомври 2022 г.

„Нейтън Чейсинг Хорс използва духовните традиции и тяхната система от вярвания като инструмент за сексуално насилие над млади момичета в много случаи“, се посочва в обвинението.

Превод от "Лос Анджелис таймс"