Арестуваха Теодор, заплашил "да отстреля" премиера

Прокуратурата го разследва за закана за убийство

Крими
15:04 - 01 Април 2019
2814
Арестуваха Теодор, заплашил "да отстреля" премиера

Арестуваха варненеца Теодор Николов, който отправи заплаха към премиера Бойко Борисов във фейсбук. Районната прокуратура във Варна образува срещу него досъдебно производство за закана за убийство спрямо министър-председателя и за хулиганство. 

На 26 март Теодор пусна в социалната мрежа своя снимка и клип с въздушна пушка. „Ще те отстрелям безплатно”, заканва се на клипа мъжът. 

Николов обясни, че това не е бойно оръжие, а символично има ролята на сопа, с която управляващите да бъдат изгонени от парламента. 

„Аз имам пушка с капси, сами преценете дали е подстрекателство за бунт, за саморазправа и казвам, че аз лично нищо не мога да направя с тая пушка на никой”, каза Николов и допълни, че не може действията му да се определят като физическа заплаха. 

Теодор Николов е видеооператор. Макар че активно участва в протестите през последните години, отрече да е партийно обвързан. От прокуратурата съобщиха, че домът му е претърсен, разпитана е и приятелката му. Разследващите проверяват кой и къде е направил снимката и клипа.

Варненецът е едно от най-ярките лица на протестите във Варна през 2013-та година и пръв приятел на самозапалилия се Пламен Горанов.